Председателят на северномакедонския парламент Талат Джафери удари по масата при

...
Председателят на северномакедонския парламент Талат Джафери удари по масата при
Коментари Харесай

Талат Джафери: Как да обясня на над 100 000 граждани на РС Македония, че преброяването е отложено на пресконференция

Председателят на северномакедонския парламент Талат Джафери удари по масата при споменаването на тематиката за отлагането на преброяването на популацията и изрично се опълчи на концепцията на Зоран Заев и Християн Мицковски. По неговите думи водачите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ не могат да предефинират закона за преброяването на популацията, изключително частта за регистрацията на диаспората, която в този момент ще продължи до привършване на броенето на терен, планувано за интервала от 1 до 30 септември, предава скопското електронно издание „ Фактор “.

„ Има закон и Конституция. Как мога да обясня на над 100 000 жители на Република Северна Македония, че преброяването е отсрочено на конференция? Това е страна, която има ред. Има закон и Конституция. Няма да кажа нищо, до момента в който не видя предложение-заплаха пред себе си. Дотогава ще забележим всички процедури “, сподели ръководителят на Събранието в предаването „ Клик плюс “ по ТВ21.

Говорейки за снощното съглашение сред министър-председателя Заев и водача на опозицията Мицкоски, той се базира на правните процедури за смяна на закона за преброяването, което би трябвало да стартира за локалното население на 1 април.

Според Джафери, с цел да се промени законът за преброяването и да се удължи за септември вследствие на съглашението сред Заев и Мицкоски, лишава доста повече време от два дни до в началото планувания старт на 1 април.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР