Председателят на Сдружението на родителите на деца със Синдром на

...
Председателят на Сдружението на родителите на деца със Синдром на
Коментари Харесай

Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун се сдоби с дом


Председателят на Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун Тони Маринова разгласи пред bTV, че са се сдобили с дом. Това е така наречен Даун синдром център. От сдружението години наред събират дарения за него и съумяват на Никулден да купят помещение.

„ Ние в действителност имаме потребност сега от доста помощ, с цел да проработи той интензивно. На такива места ние в действителност можем да бъдем потребни на своите деца и на родителите “, сподели още Маринова.

Тя изясни, че децата със Синдром на Даун имат потребност от хора до себе си и че могат да вършат доста неща. Трябва единствено някой да ги научи.

„ Ако имат хора до себе си, те са щастливи. Искаме нашето съдружие да оказва помощ да формираме работилници за трудови привички, където от дребни да ги научим по какъв начин да бъдат да вземем за пример хотелски личен състав – рецепционисти, готвачи, камериерки. На всичко, от което има потребност в един хотелски комплекс. Това, което наблюдавахме в работилничките през това лято, е, че в група децата реализират невероятни резултати “, добави Тони Маринова.

Сдружение „ Синдром на Даун България “ издаде единадесетия си благотворителен календар със фотоси на слънчевите деца. Който го харесва, може да се снабди с него, като посети уеб страницата на сдружението.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР