Председателят на Съвета на началник-щабовете генерал Чарлз К. Браун-младши заяви,

...
Председателят на Съвета на началник-щабовете генерал Чарлз К. Браун-младши заяви,
Коментари Харесай

Висш американски военен е възмутен от подкрепата на Тръмп за руската агресия

Председателят на Съвета на началник-щабовете военачалник Чарлз К. Браун-младши съобщи, че доверието в Съединени американски щати е застрашено поради Доналд Тръмп. Той засяга скандалните изказвания на претендента за президент на районна прокуратура по отношение на НАТО и съдружниците на Съединени американски щати, изказани по време на избирателен протест.
 
" Тази година се навършват 75 години от основаването на НАТО. И имам вяра, че имаме задължението да подкрепим този Алианс. Доверието в Съединени американски щати е заложено на карта във всеки от нашите съюзи, а водачеството на Съединени американски щати продължава да бъде належащо, търсено и предстоящо ", сподели Браун по NBC.
 
Според него това е посланието, което той насочва към страните от НАТО, " разбирайки, че всеки от нас има политическо управление, с което би трябвало да работим, и че те дефинират дневния ред ".
 
" Фокусиран съм върху това да продължим да построяваме и укрепваме връзките си с НАТО. Ясно е, че ще има разнообразни разговори на политическо равнище. Моята работа е да се уверя, че вършим най-хубавото, което можем с нашите съдружници от НАТО във военно отношение, и ще продължа да върша това от самото начало ", сподели Браун, разяснявайки изказванията на Тръмп за Русия и НАТО.
 
Скандалното изявление на Тръмп за НАТО
Доналд Тръмп по време на речта си на избирателен протест съобщи, че е заплашил водача на една от европейските страни, че ще разреши на Русия да " прави каквото си желае " със страните от НАТО, които харчат малко за защита.
 
Изявлението провокира вълна от отвращение, по-специално генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че сходни изказвания " подкопават цялата ни сигурност ".
 
Говорителят на президента на Съединени американски щати Андрю Бейтс назова думите на Тръмп " ужасяващи и безпочвени ". Самият Джо Байдън съобщи, че насърчаването от страна на Тръмп на съветската експанзия против страните от НАТО съставлява опасност за американската сигурност.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР