Председателят на ПГ на ГЕРБ излезе с декларация в началото

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ излезе с декларация в началото
Коментари Харесай

Цветанов: Стига партизански политически страсти

Председателят на ПГ на ГЕРБ излезе с декларация при започване на третата парламентарна сесия, която съответствува с формалното разкриване на българското Европредседателство.

"Да си дадем ясна сметка, че нямаме право да пропиляваме шанса си да бъде чут гласът на България. Трябва да работим отговорно, да работим ползотворно и да се водим само от националния интерес на страната. Нека да работим безрезервно за националните ползи на България и за реализиране на положителни и бързи резултати. Вярвам, че новата година ще е доста динамична и ползотворна за работата на българския парламент “, прикани Цветанов.

По думите му, 11 години след приемането ни в Европейски Съюз, следва да покажем политическа просвета и преданост към европейските полезности. Според него, до момента в който идващите 6 месеца България е ръководител на Съвета на Европейски Съюз, положителните европейски вести и политически послания към цяла Европа ще потеглят от София.

„ Това прави работата ни като народни представители несъизмеримо по-отговорна, тъй като знаем, че народът на България не желае да бъдем декор в хор на европейските гласове. Желаем гласът ни да се чува все по-силно и от ден на ден хора да се вслушват в него “, посочи той, като посочи, че главните събития на парламентарното измерение на Председателството са 6, като за 3 от тях се чака в страната ни да дойдат близо 300 делегати и посетители.

Цветанов заявява, че през новия политически сезон ГЕРБ ще предприеме законодателни начинания за подсилване на публичния ред и сигурността, в областта на образованието и труда, опазването на здравето и нов наличен модел за здравни грижи.

Това се случи на фона на отхвърленото предложение на Българска социалистическа партия за чуване на премиера Бойко Борисов за сигурността на жителите. „ За “ него гласоподаваха 100 народни представители, „ срещу “ – 69, а „ въздържал се “ – 38.

„ Да погледнем на Европредседателството не като декор за ляв или десен популизъм, а като мотив за доближаване, не за опълчване. Да загърбим вродения си нихилизъм, нападателно отричане, солисти търсят в операта - българският парламент е извънредно време да се държи като добре сработен оркестър “, съобщи пък ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР