Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов направи първа копка на новия многофункционален Градски парк в Петрич

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов дружно с кмета на Петрич Димитър Бръчков направиха алегорична първа копка на строителството на новия многофункционален Градски парк в Петрич. Проектът се финансира по Оперативна стратегия „ Региони в растеж” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване и е на стойност над 5 млн.лв.

„ С такива планове, осъществени с финансовата поддръжка на Европейския съюз, подобряваме качеството на живот на българските жители. Петрич ще се трансформира в по-добро място за живеене и в по-гостоприемен град”, сподели Цветан Цветанов. Той акцентира, че е от изключителна значимост европейската взаимност, с цел да се изградят в страната ни значими инфраструктурни обекти като автомагистрала „ Струма”. По думите му този стратегически интернационален път ще даде опция за повече инмвестиции, развиване на туризма и бизнеса и за разкриването на нови работни места. „ Финансовата непоклатимост на България даде опция Петрич да получи над 2 млн. лева в допълнение целева дотация от държавния бюджет, с които се осъществят значими планове за община Петрич”, акцентира Цветан Цветанов и пожела на строителите на градския парк да работят качествено и в период.

„ След доста административни и юридически спънки, които преодоляхме благодарение на Цветан Цветанов, община Петрич закупи като благосъстоятелност 54 дка от бившето гранично отделение, на които през днешния ден стартираме строителството на парковата зона на Петрич, в която ще се включва музей и спортна зала”, сподели кметът на Петрич Димитър Бръчков. По думите му с такива обекти с културен темперамент и благоприятни условия за спорт, игри и отдих, ще се задържат младежите в Петрич.

Гости на събитието бяха още регионалният координатор на ГЕРБ и депутат Даниела Савеклиева, народните представители от ГЕРБ Георги Динев и Александър Мацурев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, кметът на Сандански Кирил Котев и представители на община Серес, Гърция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР