Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски сезира и.ф. главен

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски сезира и.ф. главен
Коментари Харесай

Пеевски в сигнал до прокуратурата: Близки до Путин у нас заобикалят санкциите срещу Русия

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски сезира и.ф. основен прокурор и ръководителя на ДАНС за следствие на всички данни и условия, посочени в следствието на журналиста от bTV Стоян Георгиев " Слонът в стаята. Санкциите не работят ", излъчено на 26.11.23 година, за това по какъв начин съветски олигарх и политик, заобикаля глобите и върти милиарден бизнес в България.

" Независимо от заявената подготвеност за осъществяване на глобите против Русия от страна на България, това журналистическо следствие, в което са употребявани и данни от Фонда за битка с корупцията на Алексей Навални, сочи, че има основателни догатки, че у нас близки до Путин ловко заобикалят да заплащат цената за жестоката експанзия против Украйна, като страната ни е посочена за един от разновидностите за  елементарно заобикаляне на глобите. Това е извънредно разочароващо и рушащо имиджа на България като благонадежден и предвидим евроатлантически сътрудник ", се споделя в сигнала, подаден от Делян Пеевски.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи упорства да бъде осъществена цялостна, задълбочена и всеобхватна инспекция, при която, в случай че бъдат открити съответни лица, направили нарушаване на закона, което е довело до заобикаляне на наложените на Русия наказания от Европейския съюз, да бъдат подхванати всички, планувани от закона ограничения.

Това е следващият сигнал, с който Делян Пеевски сезира Прокуратурата и ДАНС, обвързван със систематичното нарушаване на глобите против Русия, след този за парцелите на съветската страна в България и серията от сигнали, за активността на " Лукойл ".

" Необходимо е страната, с всички свои принадлежности да се опълчи на налагащото се обезпокоително усещане, че интернационалните наказания против Русия, които целят да бъде спряна експанзията и да ударят военната машина на Москва, олигархията и самия президент Владимир Путин, на процедура не работят в България ", упорства Пеевски.

Инфо: БНР

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР