Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски излезе с коментар

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски излезе с коментар
Коментари Харесай

Пеевски за Тагарев: Един самозабравил се министър унизи парламента

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски излезе с коментар за това, че министърът на защитата Тодор Тагарев пренебрегва Народното събрание от ритуала с Богоявленския водосвет на бойните флагове. Според него, това е жестоко тъпчене на българската Конституция и оскърбление на Народното събрание.

Делян Пеевски посъветва Тодор Тагарев " уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията, да я прочете доста деликатно и да осмисли доста тъкмо мястото си като представител на изпълнителната власт, като прислужник на народа ".

" Още повече, че тъкмо той – Тагарев плахо избяга от отговорност, като не пое нито едно значимо решение, което можеше да вземе самичък, а прехвърляше на Народното събрание да извършва евроатлантическите задължения на страната. А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място ", добавя Делян Пеевски

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи дефинира Тагарев като евроатлантик единствено на думи и поза и настоя той да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста:

" Ние, парламентаристите, сме тези, които сме получили доверието на хората и ще защитим парламентарната република и конституционно открития ред на правовата страна. И няма да допуснем никой овластен да се пробва да се упражнява в лична изгода върху Конституцията, с цел да резервира персоналния си интерес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР