Председателят на първата политическа сила в 49-то Народно събрание Бойко

...
Председателят на първата политическа сила в 49-то Народно събрание Бойко
Коментари Харесай

Борисов все още прегръща идеята за кабинет с ПП/ДБ, Атанасов обаче пречил

Председателят на първата политическа мощ в 49-то Народно заседание Бойко Борисов към момента счита за допустима обединението сред партията си и обединяването " Продължаваме промяната-Демократична България " . Това съобщи той в коридорите на Народното събрание след извършена и инициирана от него среща с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Той настоя, че това е първият, проект А на ГЕРБ, има и различен проект, който обаче не се разисква сега.

Първо благодаря на госпожа Нинова, че одобри поканата. (...) Каза, че няма по какъв начин да поддържа договарянията за ръководител на Народното събрание ", обясни по какъв начин са протекли диалозите с Българска социалистическа партия той. Нинова споделила на Борисов, че няма да се меси.

" Каза ни (Нинова), че ние с Политическа партия сме си самодостатъчни. ГЕРБ има доста ясни задания - държавно управление сред тези две партии . И вършим всичко допустимо, макар Атанас Атанасов. Защото индивида..., сутринта си направих изпитание да го виждам, към 60 пъти ми сподели името ", сподели Борисов и не скри раздразнението си от думите на Атанасов, които се разминавали с изказвания от страна на представители на Политическа партия.

Като образец Борисов уточни, че Андрей Гюров и Николай Денков пристигнали при него и докладвали, че ще се излъчат преговорни групи и две комисии - правна и финансова и от двете партии единствено, с цел да " разгледаме какъв бюджет би бил резистентен за страната и други закони, които биха били потребни за страната ".

Тупик остава обаче изборът на ръководител, както се видя и в зала - в идващите дни няма да има, най-малко доникъде на другата седмица, ръководител на най-висшия законодателен орган. На нееднократни въпроси по кое време ще проработи новият парламент, Борисов съобщи: " Той (председател на Народното събрание - бел. ред.) " в този момент и не е необходим . "

Борисов остава отрицателен и към предлагането на ПП/ДБ ръководителят на Народно събрание да бъде на ротационен принцип.

Притеснение на Борисов е и това, че представителите на " градската десница " " през вчерашния ден всеобщо потеглиха по тв приемника " - визирайки редицата участия на представителите на обединението.

" Не се прави по този начин. Когато споменеш Бойко Борисов в едно изявление - по какъв начин гледа партията, ГЕРБ на това - градивни или желаят да вървят на избори. Представете си, в случай че някой мой народен представител се откаже през вчерашния ден и каже, че му е по-важно в някой град да вземе кмет. Пред страната, пред това да има парламент. Щяхте да кажете, че разрушавам страната ", оплака се за следващ път от медиите експремиерът.
 Народно събрание не може да работи без ръководител, сочат конституционалисти
Народно събрание не може да работи без ръководител, сочат конституционалисти

Доктор по право счита, че Народното събрание няма да работи преди Великден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР