Председателят на партия АБВ Румен Петков оцени като абсолютно недопустимо

...
Председателят на партия АБВ Румен Петков оцени като абсолютно недопустимо
Коментари Харесай

Румен Петков с поредна сериозна критика към Щаба и правителството

Председателят на партия АБВ Румен Петков оцени като безусловно неприемливо неглижирането на локалните органи на самоуправление от страна на Националния действен щаб и държавното управление. Пред медиите той разяснява, че по време на карантинния интервал – от средата на март до през днешния ден, администрацията по места на практика е пренебрегната.

„ Това е втората власт в България и в пълномощията на общинските препоръки и на кметовете са задоволително отговорности и отговорности, в това число и за разпоредителни и управнически актове по време на рецесии. Неглижирането на локалните органи на самоуправление във времето на карантина е тежък институционален удар и това е тежка неточност. Общинската е администрацията, която е най-близо до хората, има най-адекватна оценка и оферти и носи най-голяма отговорност “.

Петков дефинира като неуместно и противоконституционно издаването на министерски заповеди към общински препоръки. Той акцентира, че тази процедура продължава - решение на общински спешен щаб в следствие да бъде анулирано от министъра на опазването на здравето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР