Председателят на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов порица министъра

...
Председателят на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов порица министъра
Коментари Харесай

Рашидов: Грешка на Банов е, че не глоби протестиращите за хвърлените яйца по паметници на културата |

Председателят на парламентарната комисия по просвета Вежди Рашидов порица министъра на културата, че до момента подопечното му ведомство не е глобило протестиращите, които замерят с яйца здания – монументи на културата. По думите му отговорността е на настоящия министър Боил Банов да го направи.

„ Искам да видя какво улицата предлага като обръщение. А това, което предлага, е яйца по монументи на културата. За страдание институциите от боязън не работят. До днес 100 пъти да съм глобил основателите, които хвърлят павета и яйца по паметници на културата “, разяснява Рашидов пред бТВ.

„ Държавата не е единствено заведения за хранене и театри. Трябва да разберем и да осъзнаем, че има тежка болест и би трябвало да запазим хората живи. Никаква изгода няма от забогатяващ ресторантьор мъртъв, в сравнение с жив – по-беден “, добави Рашидов.

За премиера и събитията към него през последните месеци Рашидов изясни, че „ има недъзи, само че и стотици положителни неща и в случай че това не го признаем, ние сме един песимист народ ". Той регистрира като неточност, че " може да излезе на министър-председателя запис от вкъщи му ". " Това е неприемливо за нито една страна “, бе безапелационен някогашният министър на културата.

По думите му е неприемливо да се проучва какво е приказвал Борисов зад вратите на дома си, защото това е негово право.

За скандалния коментар на премиера за ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева Рашидов изясни, че тя и Борисов „ са си дали прошка “. „ Разбраха се, че може да е монтаж. Тя му се сърди известно време, несъмнено ѝ е било неприятно, Борисов я прегърна. Има грехове, има и прошки “, уточни Вежди
Рашидов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР