Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов гневно размаха

...
Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов гневно размаха
Коментари Харесай

ИТН заподозря служебен министър в кражба на интелектуална со...

Председателят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов яростно размаха пръст в Народното събрание на Изправи сеБГ! Ние идваме! И на Демократична България.

„ Христо Иванов и Мая Манолова, вие очевидно не осъзнавате, че с дейностите си карате Бойко Борисов да се радва и да потрива предостатъчно ръце. Водите нещата към последващи избори. Изумително е, че не разбирате това. Още по удивително е, в случай че го разбирате и все пак го вършиме. Ако продължавате по този начин, това ще се случи и вие ще сте отговорни “, съобщи Йорданов.

„ Вчера от трибуната на Народно събрание съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов прочете декларация от името на парламентарната група. В тази декларация бяха предявени упоритости и предпочитание за интервенция във връзка с състава на бъдещия Министерски съвет и личностите, които да заемат постове в него. Четири дни преди тази декларация, по инициирана от Има Такъв Народ среща тук, в това Народно събрание, политическото управление на нашата партия се срещна с политическото управление на Демократична България. На тази среща от Демократична България изрично обявиха, че нямат и няма да имат искания по отношение на личностите, които ще съставляват бъдещата изпълнителна власт. Не знаем какво се е случило през миналите четири дни, само че тази позиция радикално е изменена “, съобщи Тошко Йорданов.

Той упрекна Христо Иванов, че си е разрешил от трибуната на Народното събрание да изяви искания по отношение на бъдещия кабинет, само че и да уточни съответни персони, които би трябвало да седнат в министерски кресла - Кирил Петков, Асен Василев, проф. Николай Денков, които са чест от настоящия длъжностен кабинет, поради тяхната „ експертиза и морална непорочност “.

„ Дали това е по този начин? “, попита съпредседателят на Има Такъв Народ и изнесе обстоятелства, свързващи финансовият министър Асен Василев с компания, която е била съзнателно фалирана, до момента в който той е неин шеф. След това Василев извадил част програмистите от нея и основава нова компания със същата активност – продажба на самолетни билети. Това принуждава вложителят да заведе правосъдни каузи, а съдебно-техническа експертиза потвърждава, че новият артикул на компанията на Василев е изработен посредством код, откраднат от компютър персонално от него, описа още Тошко Йорданов.

„ Човек, откраднал интелектуална благосъстоятелност, което е потвърдено в лондонския съд, не би трябвало да бъде български министър. Разбираме думата благосклонност, само че когато приказваме за хора, носещи социална отговорност, избираме министри, които нямат проблеми със закона “, уточни още зам.-председателят на Има Такъв Народ.

„ Още един път ще попитам какво се случи през тези четири дни, че Демократична България се отметна от своята позиция и внезапно реши да слага условия, да показва искания и да се пробва да реди кабинет, без да е силата, която е спечелила изборите. За нас това е изненадващо и недопустимо. Буди един въпрос: Какви игри се играят в 46-ото Народно събрание? “, попита още Тошко Йорданов.

След изявлението си от парламентарната естрада Тошко Йорданов даде брифинг в Народното събрание и съобщи, че сега другите две политически сили - Демократична България и „ Изправи се БГ! Ние идваме” - имат опция да премислят на трезва основа позицията си и в действителност да изберат кой е врагът.

" Ние сме срещу този мафиотски модел на ГЕРБ и е хубаво другите две партии, или политически обединения, да вземат да преценяват кой им е врагът, тъй като в случай че отидем на избори сега, виновността ще е на тях. В тях е решението и те могат да могат върнат ГЕРБ с по-добри резултати ", сподели Йорданов.

Филип Станев съобщи, че за тях е неясно по какъв начин е допустимо в границите на няколко дни по този начин фрапантно да се промени позицията на Демократична България. „ На диалозите, които организирахме намерено, почтено и кавалерски те изрично обявиха, че няма да имат властови искания във връзка с това кой да заема министерски кресла. Вчера чухме напълно друго нещо, напълно друга декларация, напълно друга позиция. Ние не знаем какво се е случило през тези 4 дни, само че тази позиция се е трансформирала драстично”, сподели той.

Тошко Йорданов уточни, че има още време, най-малкото не им е връчен мандатът. „ В момента другите две политически сили, приказвам за Демократична България и „ Изправи се БГ! Ние идваме!”, имат опция да премислят на трезва основа позицията си и в действителност да изберат кой е врагът. ГЕРБ и Бойко Борисов за мачкане и заличаване на страната или ние. Защото ние несъмнено не сме другари на ГЕРБ и на Бойко Борисов”, сподели Йорданов и акцентира, че Има Такъв Народ са неприкрит политически и идеологически съперник на ГЕРБ.

„ Дилемата пред страната е дали двете други партии ще спазят това, което обявиха преди има-няма 5 дни и ще си удържат на думата, или ще пратят страната на нови избори”, уточни Йорданов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР