Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов

...
Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов
Коментари Харесай

Тошко Йорданов се извини, че е разкрил грешен сигналоподател срещу Петър Илиев - slava.bg

Председателят на парламентарната група на "Има подобен народ " Тошко Йорданов се извини в "Туитър " на един от посочените от него като сигналоподател против Петър Илиев. В сряда вечерта Йорданов написа, "че се извинява на Димитър Тачев, той не е пускал сигнал против Петър Илиев. Грешката е моя. Във втори пост в обществената мрежа Йорданов се извинява още веднъж и прецизира, че става въпрос за "друг Димитър Тачев ".

Срещу Петър Илиев, който беше претендент за вицепремиер и за министър на вътрешните работи и правораздаването в два неуспели проектокабинета на "Има подобен народ ", тече инспекция за плагиатство в етичната комисия на Софийския университет "Св. Климент Охридски ". Проверката стартира, откакто във висшето учебно заведение бяха подадени три сигнала поради данните, че в книгата на Петър Илиев има близо 80 страници, копирани от дисертацията на различен учител - доцент Наталия Киселова. Вчера стана известно, че прокуратурата работи по сигнал за кражба на интелектуална благосъстоятелност, подаден от съдружие "Боец " при започване на август.

Имената на сигналоподателите не бяха публикувани от Софийския университет, само че оттова прецизираха, че са на учащи се.

Председателят на парламентарната група на "Има подобен народ " Тошко Йорданов обаче очевидно е получил някаква информация и разгласява в сряда в туитър кои съгласно него са подателите. Той демонстрира фотоси на профили от "Фейсбук ", потвърждавайки че Калоян Георгиев, Димитър Тачев и Калин Ангелов са създатели на сигнали против Илиев. Според Йорданов те са от Математическия факултет, Богословския и Юридическия факултет. "Заради истината. Това са хората, подали сигнал в юридическия факултет на СУ против юрист Петър Илиев. СлочаеноС?! Не мислА! Един е от математическия факултет, вторият от Богословския, а третият от Юридическия факултет. Всички три сигнала са подадени на една и съща дата 04 август. Яка съгласуваност ", написа Йорданов.

От качените скрийншотове на началните страници на профили на хора с тези имена се вижда, че част от тях са последователи на "Демократична България ", тъй като са сложили към профилната си фотография номера на бюлетината на обединяването на последните избори.

Пред "Дневник " през вчерашния ден Георгиев отхвърли да е подавал сигнала и назова замесването на името му ` "пълен парадокс ". По-късно във фейсбук Калоян Георгиев написа:

"Днес се свързаха с мен публицисти, които ми зададоха няколко въпроса по отношение на коментар на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ в туитър. Там той ме "разобличава " в това, че съм пуснал сигнал за плагиатство против Петър Илиев - техен претендент за министър. Очевидно това няма по какъв начин да бъде правилно, тъй като последното нещо, което съм писал към СУ, бяха кандидатстудентски изпити преди над 15 години. За мен остава необяснимо какво неправилно има в стартирането на сигнали за неправда по принцип. Нека виновните институции, към които се пускат сигналите, ревизират тяхната меродавност и разсеят всякакво подозрение, като потвърдят или отрекат обвиняванията.
Освен това съм бил и учител по математика в СУ - узнавам. Или имам някоя еднаквост, която към момента не познавам, или господин Тошко не си е написал домашното и доста се е объркал - в никакъв случай не съм бил никакъв в СУ, нито пък учител където-и-да-е. Ставало дума за координирана офанзива, само че Ви убеждавам, че това е толкоз правилно, колкото и останалите изказвания по мой адрес. - ще признаете ли, че по мой адрес господин Тошко бърка и да се извините, че ме замесвате в нелепите си интриги? Или ще тупате топката на лъжите? "

Вчера водачът на "Има подобен народ " Слави Трифонов заплаши, че ще разбере кой желае да съсипе Петър Илиев и да уязви него, като назова дейностите на полицията и прокуратурата "поръчка ".
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР