Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че
Коментари Харесай

Цветанов се обиди на Радев: Недопустимо е президент да говори така

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов счита, че няма спор сред него и президента Румен Радев. Той обаче съобщи, че е недопусимо президент да приказва по този метод. Цветанов засяга изявлението на Радев, в което съобщи, че някогашният вътрешен министър не схваща от авиация, а от жилища и че единствената му връзка с авиацията е, че приказва на автопилот, откакто някой натисне копчето.

" Достатъчно работа имам, с цел да се занимавам с персоналните оценки на Румен Радев ", съобщи Цветанов в ефира на Нова тв. И добави: " Смятам, че е неприемливо един президент да приказва по този метод ".

Той отбрани още един път версията, че парламентарната комисия, която би трябвало да обясни по какъв начин се е стигнало до класирането на шведите СААБ в състезанието за изтребителите, би трябвало да почисти всевъзможни подозрения и да е ясно защо се харчат публични средства. В същото време президентът ще е " с най-голяма задоволеност ", в случай че се стигне до извода, че няма нищо неправилно в подбора.

Цветанов изясни, че се тормози от скоростта, с която е взето решението за класирането на участниците, без да посочи, че за това има авансово написани периоди, признати от предходното държавно управление на Борисов. 

" Аз постоянно съм се водил единствено от публичния интерес и от това, което би трябвало да вършим институционално. А не от това, което президентът има като персонално его или този егоцентризъм, който сега се показва ", добави Цветанов.

Цветанов съобщи, че няма опит за интервенция в работата на президента. В четвъртък Радев подлага на критика последните промени в закона за защитата, които плануват чуване на претендентите за генерали в комисията по защита преди да получат пагоните си от президента. Председателят на ПГ на ГЕРБ изясни, че " силата на демокрацията е в разделянето на управляващите ". В същото време на въпрос дали министър председателят Борисов е бил наясно за съставянето на комисия за избор на изтребителите, Цветанов отговори, че депутатите постоянно " свеждат " решенията си до премиера.

" Смятате ли, че ще предприемем дейности, които няма а бъдат съгласувани с нашия ръководител? Информираме премиера, когато има някаква неправда в изпълнителната власт и той прави инспекция ", съобщи Цветанов и изясни, че връзките му с Радев не рефлектират върху работата му като политик. Цветанов описа, че през вчерашния ден се обадил на президента, с цел да го уведоми, че изтича мандатът на Комисията за отбрана от дискриминирането и че би трябвало президентската институция да приготви свои претенденти. 

" Вчера, без значение от това държание, което е неприемливо за българския президент, аз се обадих на президента Румен Радев, с цел да го осведомявам за неща, които са свързани от Народното събрание и от президентската институция - идният избор на членове на комисията по дискриминирането. Обадих, се тъй като без значение от това, което той се и определил като метод на държание, би трябвало да има диалогичност. Аз споделих: " Г-н президент, оправдавам се, че ви трежова, без значение от вашето мнение по метода, по който изразявате и по държанието, което имате в общественото пространство, аз се обаждам, с цел да ви осведомявам, че комисията по дискриминация, мандатът ѝ изтича и би трябвало да влезем в процедура ", описа Цветанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР