Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията

...
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна Даниел Фрийд от ръководството на Атлантическия съвет на САЩ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща с дипломат Даниел Фрийд.

Той е член на управлението на Атлантическия съвет - водещ американски мозъчен концерн в региона на външната политика. Също по този начин Фрийд е бил асистент държавен секретар на Съединени американски щати в администрациите на президентите Джордж Буш и Барак Обама. От години Цветанов и Фрийд развиват сполучливо съдействие в региона на задълбочаването на двустранните връзки сред България и Съединени американски щати.

По време на диалога двамата разискаха въпроси от двустранен интерес най-много в региона на районната сигурност. Цветанов показа резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 година, като сложи акцент върху европейската вероятност пред Западните Балкани. Двамата се сплотиха към мнението, че европейската интеграция на страните от района има решаващо значение за сигурността и стабилността на Балканите. Председателят на ПГ на ГЕРБ срещна дипломат Даниел Фрийд с вътрешнополитическата конюнктура в страната ни и процесите, които се следят в навечерието на изборите за Европейски парламент през месец май 2019 година Специално внимание беше обърнато на дезинформацията и подправените вести, които сполучливо се употребяват от несистемните партии в Европа, както и от извъневропейски сили, имащи интерес от разлъчен и слаб Европейски съюз. Двете страни разискаха опцията напролет на 2019 година в България да се организира научна конференция, на която американски и европейски специалисти да обсъдят ролята на дезинформацията в политическия дневен ред на страните от Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР