Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска от конституционните съдии да изтълкуват мораториума върху назначения от кабинета в оставка


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова разгласи, че ще изискат от Конституционния съд тълкувателно решение за мораториум а, който през днешния ден Народното събрание одобри, съобщи БНР.

Парламентът наложи възбрана върху концесии и назначения на държавни чиновници, осъществени от държавното управление в оставка.

Групата на ГЕРБ ще изиска от съда да излезе с тълкувателно решение по проблема, както и да разгласи за противоконституционна наложената от депутатите възбрана, стана ясно от думите на ръководителя на ПГ на ГЕРБ :

„ Това решение визира сфери от публичния и икономическия живот, без да се знае какви последствия ще донесе “, посочи Десислава Атанасова , представена от БГНЕС.

Колегата ѝ Маноил Манев пък попита какво се случва с държавни предприятия, чиито бордове са недопълнени все още на вземането на това решение.

„ Не могат да вземат решения “, уточни той и добави, че това може да докара до техния банкрут.

От ГЕРБ се позоваха още на решение на Конституционния съд от 2014 година във връзка с към този момент налаган мораториум от страна на Народно събрание, който стопира действието на избрани закони.

Съгласно решението за гласувания през днешния ден мораториум до края на мандата си държавното управление няма да може да прави покупко-продажби за отдаването на концесии , продажбата на държавни и общински лечебни заведения. Няма да може да прави и назначения в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50% държавно присъединяване. С мораториум а са наложени и други ограничавания. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР