Председателят на парламентарната група на Българската социалистическа партия Георги Свиленски

...
Председателят на парламентарната група на Българската социалистическа партия Георги Свиленски
Коментари Харесай

БСП зоват Борисов да си даде имунитета

Председателят на парламентарната група на Българската социалистическа партия Георги Свиленски прикани водача на ГЕРБ Бойко Борисов непринудено да даде имунитета си, пожелан му във вчерашния ден от Софийска градска прокуратура по делото " Барселонагейт ".

" В тази обстановка настояването на имунитета е единствената законна процедура за дотъкмяване или продължение на така наречен дело " Барселонагейт ". (...) Това е законовата процедура - прокуратурата желае имунитета, в случай че този, на който желаят имунитета, си дава имунитета. Ако няма терзания - в случай че всичко това, което твърди господин Борисов - че няма къща в Барселона, че няма нищо общо с това обвиняване, най-резонно е да си даде имунитета самичък ", разяснява в коридорите на Народното събрание Свиленски.

И уточни - сдаването на имунитета е естествена процедура, правена от доста, а този, който го е боязън, " се крие тези четири стени и си пази имунитета ".

Българска социалистическа партия ще гласоподава за даването на имунитета на Борисов, стана ясно още от думите на Свиленски. Минути преди този момент водачът на ГЕРБ съобщи, че няма желание да сдава имунитета си, тъй като дейностите на прокуратурата били ориентирани към това да няма постоянен кабинет.

Опитният парламентарист изрази и обърканост от обстоятелството, че тези, които арестували Борисов, в този момент търсили " всевъзможни схеми " да го спасят.

Към момента Българска социалистическа партия не са поканени на договаряния от страна на Николай Денков, кандидат-премиерът на ПП/ДБ, а когато това стане факт, ще обсъдят дали да се явят, отговори още Свиленски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР