Председателят на парламента не може да бъде остър камък. Това

...
Председателят на парламента не може да бъде остър камък. Това
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Председателят на парламента не може да бъде остър камък

Председателят на Народното събрание не може да бъде изострен камък. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ социологът Андрей Райчев.

" Има 1000 души, които могат да се оправят, дори Вежди Рашидов се оправя с тази роля, а той е човек с остри ъгли, създател. Председател на Народното събрание не е пост, на който оставаш вечно. За 2-3 месеца ще председателстваш съвещанията – огромна работа! Да изберат един естествен човек и историята да завърши. Просто се посочат някой от по-малките партии – спокоен, естествен, правист, който да се оправи отлично. Председателят на Народно събрание не би трябвало да бъде изострен камък. Той би трябвало да е по-компромисен човек, който споделя: " Хайде, да не се караме “. Има 10-15 евентуални кандидатури, само че те не щат по настройка “, изясни той.

Андрей Райчев сподели още, в България от 2020 година бурята е в капитанската кабина. По думите му има риск от конституционна рецесия. Според него страната ни би трябвало допустимо най-бързо да приключи бурята в капитанската си кабина, с цел да поеме корабът избавителен курс. България плува в европейски води – извънредно неприятна инфлация, енергийната рецесия и войната в Украйна, означи той.

Райчев е на мнение, че ключът за сформиране на държавно управление е в " Демократична България “, а предлагането им за ротационен ръководител на Народно събрание назова рационално.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР