Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери не подложи

...
Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери не подложи
Коментари Харесай

Предложението на френското председателство не влезе в парламента на Северна Македония

Председателят на Народното събрание на Северна Македония Талат Джафери не подложи на гласоподаване предлагането на координатора на парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицески, който изиска на днешното съвещание на Народното събрание да бъде прегледан въпросът за договарянията със София и преговорната рамка с Европейски Съюз, препоръчана от френското председателство.

" Република Северна Македония е точка първа в Народното събрание на България, в нашия парламент не се разискват прeговорите. Срамно е, че за страната се приказва в други парламенти, а не в нашия.”, уточни Мицески.

Джафери изясни, че не може да подложи на гласоподаване предлагането, тъй като, с цел да се прегледа този въпрос в Народното събрание, би трябвало да бъдат импортирани съответните документи.

Според Мицески обаче документите са импортирани още в петък в комисията по европейски въпроси, а ръководителят на опозиционната партия " Левица” съобщи, че от две години в Народното събрание са импортирани документи " за най-горещия въпрос, само че тъй като не става дума за Косово или Албания, Джафери не счита за належащо да го поставите на разискване. "

От държавното управление на страната през днешния ден няма информация за развиване по тематиката. За сметка на това представителят на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски попита: " Има ли екип от министерството на външните работи, който е изпратен през днешния ден в Република България, с цел да договаря френското предложение? Вярно ли е, че този екип през днешния ден води договаряния предлагането да бъде включено в протокола за Европейския съюз? С това безмълвие екипът на Министерство на външните работи не оформя ли тъжната орис на страната, надалеч от очите на обществото?”

На конференция в петък министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи и вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич оповестиха, че когато получат окончателното френско предложение, то ще бъде импортирано в Народното събрание, с цел да могат депутатите да се изкажат по него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР