Председателят на парламента на Косово ще проведе днес консултации с

...
Председателят на парламента на Косово ще проведе днес консултации с
Коментари Харесай

Консултации в Косово заради предсрочните избори

Председателят на Народното събрание на Косово ще организира през днешния ден съвещания с политическите партии поради предварителните парламентарни избори, предава МИА.
Това се наложи, откакто.
 Конституционният съд на Косово разгласи държавното управление на Хоти за нелегитимно Конституционният съд на Косово разгласи държавното управление на Хоти за нелегитимно
Конституционният съд на Косово одобри нощес настояването на опозиционното Движение за самоопределяне (ДС) да разгласи за недействителен един от глас...
След края на консултациите се чака Османи да разгласи датата на предварителните избори, които би трябвало да се проведат в период до 40 дни.
БГНЕС напомня, че късно нощес Конституционният съд на Косово разгласи, че изборът на държавното управление на Авдулах Хоти е нелегитимно и би трябвало да се проведат предварителни парламентарни избори.
Съгласно решението на съда, тетрябва да се проведат в границите на 40 дни от оповестяването им от президента на републиката, а в съответната обстановка това би трябвало да бъде направено от ръководителя на Народното събрание и изпълняваща длъжността президент Вьоса Османи.
Правителството на Авдулах Хоти бе определено на 3 юни след избор на съмнение към държавното управление на, който ръководи страната едвам четири месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР