Председателят на общинския съвет в Гурково Нейко Нейков е в

...
Председателят на общинския съвет в Гурково Нейко Нейков е в
Коментари Харесай

КПКОНПИ с нов удар: Солена глоба и лишаване от надница за общинар в Гурково

Председателят на общинския съвет в Гурково Нейко Нейков е в спор на ползи, видно от решение на антикорупционната комисия (КПКОНПИ). От известието не се схваща кой е подал сигнала против Нейков. КПКОНПИ обаче намира, че той е бил в спор на ползи, защото е взел участие в разискване на предложение за личното му премахване. Нейков даже е дал своя вот, само че защото вотът е скришен и не може да се откри по какъв начин е дал своя вот нароченият общинар, комисията приема, че в този случай не може да се приказва за спор на ползи. Т.е. по принцип е допустимо общинарят да е дал своя вот и срещу себе си, като в този случай не би имало проблем.

Без отплата и с 5000 лева санкция

Заради присъединяване му в разискването на въпросното предложение, КПКОНПИ е наложила глоба на Нейков – санкция от 5000 лева Освен това обаче общинарят е осъден и по различен метод – отнета му е надницата за същия ден. Става дума за 39.45 лева, които съветникът ще би трябвало да върне на общината. Освен тях той би трябвало да заплати и 5 хиляди лева санкция. Решението обаче не е дефинитивно и може да се апелира.

" Сумата, посочена в актуалното решение, в размер на 5039.45 лева следва да се преведе по банкова сметка на КПКОНПИ ", е записала в решението си комисията.

Историята
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР