Председателят на НС Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български

...
Председателят на НС Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български
Коментари Харесай

Караянчева и депутати честваха 75 години от спасяването на българските евреи

Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила и депутати честваха 75 години от спасяването на българските евреи. Те уважиха и паметта на жертвите от Холокоста. Церемонията се състоя "Паметника на спасението " до Народното събрание.

Домакини на събитието бяха Столична община и Организацията на евреите в България "Шалом ".

На "Паметника на спасението " ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители сервираха венци и цветя.



"С днешната гала означаваме 75 години от спасяването на българските евреи, когато и парламентаристи, и българската черква, и цялата българска общественост, са се вдигнали като един, с цел да запазят своите сънародници ". Това съобщи Караянчева пред събралите се хора. Тя добави, че сходен акт е заслужен за почитание и поклонение.



Делегация от Израел също взе присъединяване в честването. В нея влизат всички огромни организации и обединявания на българските евреи. Българските евреи са били част от българския народ. Затова той се е вдигнал, с цел да ги отбрани. Това съобщи почетният ръководител на делегацията Хари Зеслер.



Сред спасителите на българските евреи има както известни по това време персони, по този начин и елементарни хора. Наш дълг е да помним всички тези почтени българи, които заставаха на страната на положителното и на живота, съобщи ръководителят на Организацията на евреите в България "Шалом " доктор Александър Оскар уточни.







Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР