Председателят на Националния съвет на Австрия се запозна на място

...
Председателят на Националния съвет на Австрия се запозна на място
Коментари Харесай

Австрия оцени охраната на българо-турската граница

Председателят на Националния съвет на Австрия се срещна на място с ограниченията против незаконни мигранти по българо-турската граница. Приемането на България ще усъвършенства Шенгенския режим и ще разреши концентриране на повече запаси и успеваемост по външните граници - това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков пред Волфганг Соботка.

Въпрос - отговор, въпрос- отговор - по този начин ръководителят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка се срещна на място с защитата на българо-турската граница.

" Навсякъде ли оградата е двойна? ", попита Волфганг Соботка - ръководител на Националния съвет на Австрия.

" Оградата е издигната на някои места в два реда, на някои места в три реда, както имаме и едноредова ограда ", сподели Радослав Кулеков - заместник-директор на Гранична полиция.



" Колко са арестуваните каналджии? ", попита Соботка.

" От началото на годината са над 100 ", отговори Кулеков.

Желязков и Соботка видяха по какъв начин работят системите за наблюдаване за прекъсване на незаконното прекосяване в България както и по какъв начин се обработват документи на " Капитан Андреево ". Ние чакаме по време на испанското председателство, още в края на тази година да приключат сполучливо триалозите, свързани с Пакта за миграция и леговище, упованията на Австрия да бъдат задоволени и ветото й към България за Шенген да бъде свалено, посочи ръководителят на Народното събрание.

" Нашата позиция е, че приемането на България и на Румъния ще усъвършенства шенгенския режим, ще разреши концентриране на повече запаси и успеваемост по външните граници и в действителност ще благоприятства всички процеси по миграцията, включително и въпросите, свързани с връщане, реадмисия и даването на леговище ", сподели Росен Желязков - ръководител на Народното събрание.

" Ясно е, че от 2015 година шенгенското пространство не действа по метода, по който би трябвало да действа. Ветото за влизане на България в Шенген не е обвързвано с България. България извършва своите отговорности във връзка с критериите за приемане ", сподели Волфганг Соботка - ръководител на Националния съвет на Австрия.

Соботка беседва и с представители на парламентарните партии и постави венец пред паметника на Незнайния войник.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР