Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов кани на среща в

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов кани на среща в
Коментари Харесай

Вежди Рашидов кани на среща у нас колегите си от страните, които са срещу членството ни в Шенген

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов кани на среща в България идната седмица сътрудниците си ръководители на парламенти от Австрия и Нидерландия - страните, които са срещу участието ни в Шенген. Покана ще бъде отправена и към ръководителите на парламентите на Хърватия и Румъния.

Рашидов заяви това в Страсбург, където се срещна с сътрудника си от Хърватия Гордан Яндрокович и взе участие в тържествената гала по случай 70-ата годишнина на Европейския парламент.

След срещата с Гордан Яндрокович Вежди Рашидов разяснява, че българите, румънците и хърватите заслужават да станат част от Шенген, а не да стоят като " сирачета встрани ". Подкрепа за приемането ни изрази по-рано и ръководителят на Европарламента Роберта Мецола.

" Именно по тази причина споделям, че би било хубаво нашите парламенти да седнем доста бързо на една среща - в този момент ще се договорим по телефона по какъв начин тъкмо ще стане това, с цел да може да повлияем всички ние на нашите държавно управление, с цел да може нещата да не бъдат повече по този начин. Времето е късо.

На въпрос на Българска национална телевизия, дали желае среща идната седмица, ръководителят на българският парламент отговори: „ Да, и желаех да е и в България, дано бъдем домакини на една такава самодейност ".

 

“България е почтен и предан член на Европейски Съюз. Не е редно пред страната ни да се слагат спомагателни политически условия, каквито не са били поставяни пред други страни преди този момент ”, безапелационен беше ръководителят на Народното събрание, представен от пресцентъра на Народното събрание.

В умозаключение Вежди Рашидов още един път изрази запаси против вероятно делене на България, Румъния и Хърватия на идния Съвет “Правосъдие и вътрешни работи ” при започване на декември.

Европейската комисия заяви, че Румъния също е изпълнила критериите за прекъсване на отчетите на Механизма за съдействие и инспекция. Същата оценка България получи през 2019 година, само че окончателното решение за премахването на Механизма, както и решението за Шенген, би трябвало да бъде взето от държавите-членки.

Една от аргументите Нидерландия да е срещу участието ни в Шенген е точно съществуването на този отчет.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР