Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Пазител на

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Пазител на
Коментари Харесай

Цвета Караянчева връчи наградата „Пазител на традициите“ на празника Кукеровден в Ивайловград

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи премията „ Пазител на традициите “ на Стефан Джимов на празника Кукеровден в Ивайловград. Тя му пожела още дълги години да е част от кукерската група, която пресъздава обреди и традиции.

Щастлива съм, че съм на Вашия празник, който демонстрира, че нашите обичаи във времето не са забравени. Само те могат да ни държат живи, будни и да ни оказват помощ да гледаме напред, обърна се Цвета Караянчева към участниците в Кукеровден.

Тя им пожела да не престават със същия порив и огън в сърцето си да гонят злите сили, да не престават традициите. Защото децата ни са тези, които ще ги поемат от нас, ще ги развиват във времето и ще ги предават на своите генерации, добави ръководителят на Народното събрание. По думите й празникът в Ивайловград зарежда с доста мощ и оптимизъм.

Днес посетих антична вила „ Армира “ и желая да поздравя кмета на община Ивайловград Диана Овчарова и нейния екип за плана, който са спечелили за този археологически обект, означи ръководителят на Народното събрание. Това е опцията Ивайловград да се разпространява освен в България, само че и по света и тук да идват доста повече туристи, които да разнасят славата на този прелестен край и на тези прелестни традиции, добави Цвета Караянчева.

Стотици поданици и посетители на Ивайловград участваха на обичайния празник Кукеровден, който живеещите в квартал Лъджа обичайно провеждат в навечерието на Сирни заговезни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР