Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: ВМА стана на 126 години

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в отбелязването на 126-тата годишнина от основаването на Военномедицинска академия.

Председателят на Народното събрание одобри строя на почетния часовой от състава на Националната гвардейска част и взе участие в церемонията по поднасяне на венци на паметника на медицинските чинове, починали във войните.

Днешният празник е мотив за горделивост за всеки от вас, тъй като повече от век Военна болница основава медицински примери, тя е знак на доверие, авторитет и професионализъм, съобщи Цвета Караянчева на тържественото заседание във връзка годишнината от основаването на ВМА. Да си доктор под пагон е синоним на смелост, геройство, мъжество и висок морал, означи тя.

Председателят на Народното събрание поздрави и благодари на всички лекари и медицински чиновници на болничното заведение за тяхната задача в името на здравето на хората. Годишнини като днешната допускат равносметка и вие може да я извършите с горделивост, тъй като имате солидна инфраструктура, постоянен мениджмънт, радвате се на справедливо самопризнание, национални и интернационалните награди, акцентира Цвета Караянчева.

Тя добави още, че тематиката за качественото опазване на здравето и статута на българския доктор ще бъдат след целите на Народното събрание. Председателят на Народното събрание връчи почетен плакет на Народното събрание на началника на лечебното заведение проф. Венцислав Мутафчийски във връзка празника.
На тържественото заседание бяха наградени лекари, работещи в лечебното заведение.



Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР