Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и кметът на Враца

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и кметът на Враца
Коментари Харесай

Деца от Враца подредиха изложба в Народното събрание

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и кметът на Враца Калин Каменов откриха в Народното събрание галерия от рисунки на ученици от Начално учебно заведение „ Св. Софроний Врачански “ във Враца.
Експозицията е част от програмата, отдадена на 110-ата годишнина от основаването на образователното заведение и 280 години от рождението на неговия патрон. Изложбата включва картини, макети и други творби на изобразителното изкуство, сътворени от възпитаници сред 1 и 4 клас.
Днес сме дружно и честваме гения на нашите прелестни деца, акцентира в приветствието си Цвета Караянчева. Председателят на Народното събрание добави, че показаните произведения са на деца, които влагат силата си освен в своето творчество, само че и за по-добри резултати в учението.
Кметът Калин Каменов означи, че Св. Софроний Врачански е духовният покровител на града, който се е борил българската книжовност, език и словесност да бъдат непокътнати и предадени на поколенията.
Днес, като негови потомци, наш дълг е да популяризираме делото му, сподели той. Калин Каменов регистрира и ролята на НУ „ Св. Софроний Врачански “ като едно от най-хубавите начални учебни заведения в страната.
На откриването на изложбата в Народното събрание участва и Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, който пожела на дребните художници да продължат да популяризират своето учебно заведение и с други прелестни начинания.
Той добави, че през 2019 година ще бъдат почетени още две годишнини, свързани с личността на Софроний Врачански - неговата епископска хиротония и канонизацията му за светец от Българската православна черква.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР