Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на
Коментари Харесай

Още утре парламентът гласува отказа на Габриел от кабинет

Председателят на Народното събрание Росен Желязков привиква изключително съвещание на Народното събрание във вторник от 10.00 часа.
Единствена точка в дневния ред е разискване на плана на решение, импортирано от ГЕРБ, с който се афишира мандата за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ за несполучлив и заявката на Мария Габриел, с което отдръпна кандидатурата за министър-председател и в което декларира, че няма да предлага състав и конструкция на Министерския съвет.
Решението за отхвърли беше разгласен през вчерашния ден от преговорния екип на ГЕРБ, а нощес министър председателят в оставка Николай Денков прикани ГЕРБ-СДС да извърши ангажимента отпреди 9 месеца за ротация в кабинета и да продължи ръководството за още 9 месеца без промени в кабинета, с министър председател Мария Габриел до влизане в Шенгенското пространство и еврозоната.
След като на следващия ден Народното събрание се произнесе, президентът Румен Радев може да продължи конституционната процедура посредством връчване на втория мандат за сформиране на държавно управление в сегашния парламент.
Вторият изследователски мандат се връчва на препоръчан за министър-председател от втората по величина парламентарна група - тази на обединението ПП-ДБ.
От ГЕРБ обаче разгласи, че няма да поддържат държавно управление с втория мандат, тъй че най-вероятно отиваме на предварителни избори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР