Председателят на Народното събрание Росен Желязков посрещна на летището в

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков посрещна на летището в
Коментари Харесай

Австрийският пратеник Волфганг Соботка пристигна, ще инспектира охраната по границата

Председателят на Народното събрание Росен Желязков посрещна на летището в Пловдив ръководителя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка, който дойде на еднодневно публично посещаване в България, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Двамата ръководители ще посетят сектор от сухоземната държавна граница, където ще прегледат оградата и нейните системи за наблюдаване. На място ще се срещнат и с ограниченията на „ Гранична полиция “ за попречване на опитите за нелегално влизане в България. 

Визитата на Соботка е част от продължаващите политически опити на България да убеди Австрия, че би трябвало да склони за приема на страната ни в Шенген. 

Росен Желязков ще заведе госта си и на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, с цел да следят в действително време обработването на документите и осъществяването на граничния надзор на преминаващите транспортни средства и лица.

По късно Фолфганг Соботка ще има диалози към този момент в София с президента Румен Радев, с премиера и вицепремиера Николай Денков и Мария Габриел, с Желязов и с представители на другите парламентарни групи.

Вчера на тристранната среща в Евксиноград, където се събраха министър председателите на България, Румъния и Гърция, заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас съобщи, че София и Букурещ могат да чакат решение за приемане на двете страни в Шенген до края на годината. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР