Председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви от трибуната решение

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви от трибуната решение
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бойко Рашков пое комисията по спецслужбите

Председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи от трибуната решение на парламентарната група на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ), с което се дефинира да ръководи парламентарната Комисия за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфични разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия за тази пленарна сесия. 

Вчера Атанас Атанасов (ПП-ДБ) подаде заявки за отдръпване като ръководител на комисията за надзор над службите. Като претекст за решението на Атанасов от ПП-ДБ показаха, че от ГЕРБ и Бойко Борисов е бил стихотворец ангажимент за промяна на службите, който е бил отдръпнат.

Росен Желязков заяви още, че Комисията по икономическа политика и нововъведения в Народното събрание е избрала от своя състав непрекъснато настояща подкомисия за наблюдаване на активността в региона на отбраната на потребителите и ограничението на монополите. В подкомисията има шестима членове, по един от всяка парламентарна група, ръководител е Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС.

Депутатите започнаха работа с разискване на първо четене на законопроекти за изменение на Закона за българското поданство. В дневния ред е и второто четене на промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари. Предвижда се като трета точка Народното събрание да прегледа проекторешение за основаване на краткотрайна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване.

По първа точка народните представители утвърдиха на първо гласоподаване законопроекти за изменение и допълнение на Закона за българското поданство. По точката нямаше мнения след изчитане на отчетите на правна комисия, нито диспути. Промените бяха признати с голямо болшинство от депутатите.

Единствено сред едно от гласуванията Станислав Балабанов от „ ИТН “ изиска прегласуване с претекста, че „ законът касае българското поданство, а не канадското или американското “.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР