Председателят на Народното събрание разговаря с комисаря по иновациите, научните

...
Председателят на Народното събрание разговаря с комисаря по иновациите, научните
Коментари Харесай

Росен Желязков: Бъдещето ни е тясно свързано с дигитализацията

Председателят на Народното събрание беседва с комисаря по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта в Европейската комисия. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание. 

поздрави с встъпването й в служба и акцентира, че нововъведенията и научните проучвания са бурно разрастващи се браншове, които България слага като собствен приоритет. Бъдещето ни е тясно обвързвано с дигитализацията, а страната ни има капацитет и способени младежи, които да я осъществят и приложат в нашата стопанска система, добави той.

Председателят на Народното събрание осведоми комисар за напредъка на институцията по законодателните начинания, свързани с използването на Плана за възобновяване и резистентност. Тези законопроекти са предпочитани в работата на 49-ото Народно заседание, акцентира.

По време на първото ми посещаване в България след встъпването ми в служба срещнах дружелюбен банкет, означи. Тя изрази удовлетворение от обстоятелството, че българският парламент работи с ускорени темпове по приемане на законодателство, обвързвано с Плана за възобновяване и резистентност. Ресорът нововъведения, научни проучвания, просвета и обучение е един от най-всеобхватните и по тази причина се веселя, че страната има предпочитание да работи интензивно по него.

На срещата беше разисквана общата ангажираност на България и Европейската комисия за сполучливото присъединение на страната към Шенген.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР