Председателят на Народното събрание Никола Минчев реагира след 10 дена

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев реагира след 10 дена
Коментари Харесай

Председателят на НС и Гунчева от Възраждане си спретнаха спаринг във Фейсбук, депутатката намеси Лавров

Председателят на Народното събрание Никола Минчев реагира след 10 дни на абсурден пост на депутатката от " Възраждане " Елена Гунчева във Facebook. В него на 18-и март тя написа: " Не се отчайвайте, има някаква вяра - Русия има високоточкови оръжия, тъй че тъкмо може да улучи Министерски съвет, в случай че Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата ".

Днес Минчев отговори също в обществената мрежа: " По мотив апелите на български депутат за офанзива с оръжие към министър-председателя и дипломат, упълномощен у нас, декларирам, че сходни изяви са недостойни и неприемливи за член на българското Народно заседание. Призивът към принуждение не може да бъде оневинен с нищо. Всички депутати дължат почитание на висшите държавни представители, както и на дипломатите съгласно чл.29 на Виенската спогодба ".

След забележката на ръководителя на Народното събрание, се появи декларация на стената на депутатката. Тя обаче не е подписана от партията ѝ, а... от самата нея. В края на тирадата какво е възможно и какво не за народните представители, Елена Гунчева намеси външния министър на Русия Сергей Лавров. По думите ѝ, в случай че Никола Минчев и сътрудниците му са слушали речта на съветския външен министър, са щели да схванат защо били предизвестията ѝ:

" Както и смятам за неприемливо, Председател на Народното събрание да следи какво разгласяват депутатите във фейсбук. В този смисъл би следвало да следите и изявленията на Вашите депутати, призоваващи към замесване на България във боен спор, нецензурни обиди към други депутати и апели за принуждение! Също е неприемливо български народен представител да не прави разлика сред апел и нормално предизвестие какво може да се случи, в случай че изпратим оръжия, които Русия ни е предоставила, на врага й Украйна /ако най-малко бяхте изслушали речта на Министър Лавров, щяхте да осъзнаете за какво е предупреждението/.
Унизително е Вашето угодническо отношение към непознато посолство. Недостойно и неприемливо е да забравяте, че служите на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! Тази декларация ще я пусна и във фейсбук, очевидно си прекарвате времето там! ".



Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР