Председателят на Народното събрание Ива Митева участва в честването на

...
Председателят на Народното събрание Ива Митева участва в честването на
Коментари Харесай

Ива Митева участва в честването на 142 години от полагане основите на Националната служба за охрана

Председателят на Народното събрание Ива Митева взе участие в честването на 142 години от полагане основите на Националната работа за защита (НСО).

Председателят на Народното събрание участва на празничния водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Мелнишкия свещеник Герасим, пред параклиса „ Св. Георги Победоносец " и постави цветя пред Паметния знак на чиновниците на НСО, почтено изпълнили дълга си.

Вече 142 години Националната работа за защита подсигурява сигурността и неприкосновеността на най-висшите обществени длъжности в страната, с цел да могат те да реализират своите конституционни пълномощия, уточни ръководителят на Народното събрание. Смятам, че вие би трябвало да бъдете равно отдалечени от всички управляващи, вие с чест и достолепие би трябвало и изпълнявате своите отговорности, акцентира Ива Митева.

Във връзка с плана за промени в Закона за НСО, ръководителят на Народното събрание съобщи, че задачата на препоръчаните промени е била да се обезпечи по-висока бистрота в работата на службата, по-голямо доверие на обществото към нея и по-добро ръководство. Промените не са ориентирани към чиновниците на НСО, те бяха подбудени от блян за обезпечаване и съкращаване на кръга на охраняваните от службата лица, посочи Ива Митева. Основната активност на НСО е охранителната, а не да се употребява като знак на авторитет и на обществено положение, съобщи ръководителят на Народното събрание.

В словото си пред присъстващите Ива Митева напомни, че с декрет на княз Александър Батенберг, обнародван в Държавен вестник на 15 септември 1879 година, се основава първата охранителна конструкция в България. Вече 142 години тя обезпечава неприкосновеността на местата и лицата, виновни за ръководството на страната и недопускане посягане върху живота им и ограничение на опциите им да извършват отговорностите си, което е въпрос на национална сигурност, акцентира тя. В последните няколко месеца аз видях едни смели и мощни мъже, които с чест и достолепие извършват своите отговорности, съобщи Ива Митева и честити празника на всички чиновници на НСО.

На церемонията по отбелязване на 142 години от полагане на основите на НСО участваха министър-председателят Стефан Янев, генерали, офицери, сержанти и чиновници на службата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР