Председателят на Народната скупшина Ивица Дачич заяви днес, че утре

...
Председателят на Народната скупшина Ивица Дачич заяви днес, че утре
Коментари Харесай

Разпускат сръбския парламент утре

Председателят на Народната скупшина Ивица Дачич съобщи през днешния ден, че на следващия ден сръбският парламент ще бъде разхлабен за произвеждането на предварителни парламентарни избори и сподели, че за него е било чест за бъде ръководител на Народното събрание, оповестява Българска телеграфна агенция.

Дачич сподели, че от 3 август 2020 година до 14 февруари Народното събрание е обсъждал и взимал решения по 435 точки от дневния ред, приел е 265 закони, от които 241 в постоянна процедура. В този интервал са били извършени 67 съвещания на Народната скупщина, която е заседавала 136 дни.

След като Народното събрание бъде разхлабен на следващия ден, държавното управление, ще работи като служебно. Очаква се на следващия ден да бъдат планувани предварителни парламентарни избори и локални избори в Белград. Президентските избори евентуално ще бъдат планувани на 2 март, написа " Политика ".

Изборите в Сърбия би трябвало да се състоят на 3 април.

Парламентът на Сърбия през днешния ден назначи 10 членове на Надзорен съвет за изборната акция, който ще следи предизборните действия. Петима претенденти бяха препоръчани от Народното събрание, а петима от държавното управление. С днешното съвещание завърши работата на този състав на сръбския парламент. Очаква се на следващия ден Ивица Дачич да насрочи локалните избори, а президентът Александър Вучич - парламентарните, показва Танюг.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР