Председателят на Народната партия "Свобода и достойнство" Орхан Исмаилов коментира

...
Председателят на Народната партия "Свобода и достойнство" Орхан Исмаилов коментира
Коментари Харесай

Орхан Исмаилов: ЕС и Турция да намерят златното сечение

Председателят на Народната партия "Свобода и достолепие " Орхан Исмаилов разяснява обтегнатите връзки сред Турция и Европейския съюз и провеждащата се във Варна историческа среща сред двете страни. Исмаилов е на мнението, че без градивен разговор няма да се стигне до по този начин мечтаното компромисно "златно сечение " и напрежението ще остане.

"Във Варна през днешния ден вали пороен дъжд. Нека ни върви по този начин по вода. Тази среща е извънредно значима, както за България, по този начин и за Европейския съюз, тъй като в случай че погледнем обратно във времето, в най-новата ни модерна история, това е среща на върха. Имаме шанса срещата да е тук и в това време да председателстваме Съвета на Европейския съюз. Нашият министър председател направи всичко допустимо да направи тази среща допустима ", съобщи Исмаилов в студиото на Българска национална телевизия.

"Упреци има постоянно, само че въпросът е различен. Независимо дали през днешния ден ще пият шербет или чай, значимото е какви решения ще бъдат взети и каква тенденция на взаимоотношенията ще поемат двете страни в бъдеще. Тази среща в действителност трябваше да се състои, тъй като връзките сред Турция и Европейския съюз стигнаха до една точка на заледяване ", добави Исмаилов.

"Всяка една среща има смисъл, когато има градивен разговор, всеки да изложи на масата какво желае и по какъв начин желае то да се случи. Колкото и да не ни се желае, само че тази среща е подбудена от ползи - на Европейски Съюз, на Турция, на България. Не чакам през днешния ден да бъдат взети някакви решения, само че се надявам Европейски Съюз и Турция да възобновят разговора си, който отсъстваше през последните години. Надявам се да се откри златното сечение, а точно поради първостепенния проблем. Първостепенният проблем са бежанците ", добави още ръководителят на НПСД.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР