Председателят на „Нафтогаз Украйна“ Андрей Коболев смята, че загубата на

...
Председателят на „Нафтогаз Украйна“ Андрей Коболев смята, че загубата на
Коментари Харесай

Загубата на транзита на газ през украинската газотранспортна система може да струва независимостта на страната


Председателят на „ Нафтогаз Украйна “ Андрей Коболев счита, че загубата на преноса на газ през украинската газотранспортна система може да коства независимостта на страната.

„ Тя (газотранспортната система) е по-надеждна, финансово по-интересна и което е най-интересното, тя взема решение за вас въпросът със сигурността. Уверен съм, че преносът на газ през територията на Украйна е стратегически, както за Русия, която желае да го спре, по този начин и за Украйна, за която той е необходим за приемане на пари, по този начин и за Европа. Затова загубата на този поток може да ни коства загубата на независимостта “, сподели в петък Коболев в ефира на тв „ Прямой “.

„ Ние търсим сътрудници, с цел да получим заем, ние търсим сътрудници, които да печелят повече и сами да дефинират къде и по какъв начин да изразходват тези средства...Нашата задача по привличането на европейски сътрудник си слага простата цел: ние желаеме да спечелим повече от преноса, ние желаеме да транзитираме още веднъж 110 милиарда куб м газ (годишно), ние желаеме да печелим 5 милиарда $ годишно “, съобщи Кобоев.

По думите му, украинската газотранспортна система е привлекателна за вложителите, защото това е бизнес, който може да носи добра облага. „ Украинската газотранспортна система мина през одита на западна компания, която дефинира минималната сума от вложения за поддържане на системата при положение на пренос на това равнище, на което е в този момент. Това са почти 200-300 млн. $ годишно. От 3 милиарда $ (които са от преноса на газ сега) да се намерят 200-300 млн. е математически безусловно допустимо, по тази причина от гледна тока на откупуването, при актуалното равнище на приходите, това е задоволителен, финансово постоянен бизнес “, добави Коболев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР