Председателят на мониторинговата група Софи ин`т Велд в Европейския парламент

...
Председателят на мониторинговата група Софи ин`т Велд в Европейския парламент
Коментари Харесай

Софи ин`т Велд и Елена Йончева обвиниха ЕК, че задълбочава проблемите с върховенството на закона у нас |

Председателят на мониторинговата група Софи ин`т Велд в Европейския парламент и евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева упрекнаха Европейската комисия (ЕК) за задълбочаването на проблемите с върховенството на закона в редица страни от Европейски Съюз, в това число и България.

Групата показа в Европейския парламент резултатите от визитите си в 4 страни, измежду които и у нас, съобщи БНР. 

" От това, което имах като информация преди визитата ми, открих, че там, където комисията като пазителката на договорите е трябвало строго да следи за използването на законите, тя в действителност е била доста, доста небрежна ", съобщи Софи ин`т Велд.

Като означи, че групата е била у нас преди изборите, тя добави:

" Трябва да кажа, че бяхме обезпокоени от доста неща, които видяхме там, изключително тези, които бяха свързани със свободата на медиите и техния плурализъм. Смятам, че тук обстановката е в действителност потресаваща. По отношение на битката с корупцията и метода, по който работи прокуратурата, също отбелязахме, че има аргументи за доста съществено безпокойствие. "

Софи Ин`т Велд добави, че съгласно нея българското служебно държавно управление е било решено да употребява времето, с цел да обезпечи информация и за държавни управления отсега нататък по отношение на битката с корупцията.

" В България неналичието на отчетност на основния прокурор е повече от очевидна и този въпрос би трябвало да се третира бързо. Повече от 10 година гласовете на българите бяха заглушавани, което се дължеше на доста дипломатичните отчети на Европейската комисия по механизма за съдействие и инспекция ", означи Елена Йончева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР