Председателят на Международния олимпийски комитет Томас Бах проведе видео разговор

...
Председателят на Международния олимпийски комитет Томас Бах проведе видео разговор
Коментари Харесай

Шефът на МОК във видео разговор с Пън Шуай: Тя е добре

Председателят на Международния олимпийски комитет Томас Бах организира видео диалог със считаната за изчезнала китайска тенисистка Пън Шуай. От онлайн срещата им за в този момент има оповестена единствено една фотография, само че в изказване на някогашната хокеистка и актуалната председателка на Комисията на спортистите към МОК Ема Терхо, която също е участвала на диалога, се споделя, че някогашната номер 1 в света на двойки е добре и в сигурност.

" С облекчение видях, че Пън Шуай е добре. Това беше главното ни терзание. Тя наподобява спокойна. Предложихме ѝ поддръжка и опция да се свърже с нас когато и да е, в случай че има някакви съображения. Тя го оцени ", описа Терхо пред уеб страницата на МОК.

Today, IOC President Thomas Bach, the Chair of the IOC Athletes' Commission, Emma Terho, and IOC Member in China, Li Lingwei, held a video call with three-time Olympian Peng Shuai from China.

Read here:
— Athlete365 (@Athlete365)

В началото на месеца тенисистката разгласява изказване в китайската обществена мрежа " Уейбо ", в което описа по какъв начин през 2018 година Чжан Гаоли, който е някогашен член на " Постоянната комисия на Политбюро ", я принудил да имат интимни взаимоотношения. Шуай обаче твърди, че няма доказателства за думите си. Малко по-късно профилът ѝ беше блокиран.

Това притегли вниманието на част от най-известните тенисисти, като Новак Джокович и Серина Уилямс. Директорът на Женската тенис асоциация (WTA) Стив Саймън даже заплаши Китай с преустановяване на взаимоотношенията и продължи да упорства за задълбочено следствие на случилото се.

Снимка: Getty Images

От седмица насам Синджин Ху - основен редактор на следения от държавното управление на Китай таблоид Global Times, разгласява видеа с Пън Шуай, които обаче не съумяха да убедят интернационалната общественост, че тенисистката е добре.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР