Председателят на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че очаква

...
Председателят на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че очаква
Коментари Харесай

Мицкоски към Главчев: Не виждам какви отстъпки е направила България

Председателят на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи, че чака от служебния министър председател на България Димитър Главчев да изясни " какви отстъпки е направила България към Северна Македония ".

ВМРО-ДПМНЕ нанесе тежка загуба на до момента ръководещия Социалдемократически съюз (СДСМ) на парламентарния избор. Формацията на Мицкоски ще има 58 депутати в 120-местното македонско Народно заседание. Гордана Силяновска-Давкова, издигната от ВМРО-ДПМНЕ, завоюва президентския пост с голяма разлика против досегашния президент Стево Пендаровски от СДСМ.

Мицкоски сподели, че не има вяра Договорът за другарство и добросъседство с България да е " същинският развой "  на присъединение на РСМ към Европейския съюз.

Преди дни Главчев изясни, че София няма да прави повече отстъпки на Скопие.

" Ще се заемем със дилемите си тук и ще чакаме някой рационален, с който да беседваме. Аз не виждам от какво е отстъпила България. Двустранен контракт да бъде част от преговорна рамка е казус. Добросъседските връзки са нещо друго и се дефинират от интернационалните критерии ", коментира Мицкоски в изявление за Канал 5.

И добави:

" Не виждам за какво е ужасно да имаме още един анекс към Договора с България, в който да забележим какви правила ще представим и с какво ще влезем в тези диалози. При идея като сегашната, ние нямаме желание да го поддържаме ".

На припомняне от водещия, че Европейски Съюз изисква промени в конституцията, водачът на ВМРО-ДПМНЕ отговори:

" Добре, само че това ще стане незабавно, откакто влезем в Европейски Съюз. И хайде в този момент да беседваме какво ще вършим от този миг нататък ".

Мицкоски бе безапелационен, че ВМРО-ДПМНЕ няма да приема ултиматуми от Брюксел.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР