Председателят на КТ Подкрепа в Мини Марица изток Бисер Бинев

...
Председателят на КТ Подкрепа в Мини Марица изток Бисер Бинев
Коментари Харесай

Блокадите на енергетици и миньори ще продължат до изтегляне на плановете

Председателят на КТ " Подкрепа " в " Мини Марица изток " Бисер Бинев съобщи пред БНР, че блокадите на енергетици и миньори ще продължат, до момента в който се стигне до осъществяване на настояванията и по-конкретно - до изтеглянето на териториалните проекти. Ако държавното управление реши да не ги изтегля, тогава може да се стигне и до ефикасни протестни дейности :

" Ще се съберем всички протестиращи енергетици и миньори и ще вземем последващо решение какво ще вършим, може би ще преминем към ефикасни протестни дейности ".

Настояването е проектите да бъдат изтеглени, макар уверенията, че не може, акцентира той и добави: " Това изрично не е правилно – те могат да бъдат изтеглени, модифицирани и съгласувани с всички заинтригувани страни по този начин, че да удовлетворяват всички ".

В изявление за предаването " Неделя 150 " Бинев изрази подозрение, че европейските пари, които чакаме, ще влязат в районите :

" Това е нещо пожелателно – дали ще влязат в нашите райони или в избрани компании, които са записани в териториалните проекти. Някой би се надявал, че ще бъдат отворени работни места. Ние изрично не имаме вяра на това. Самият комплекс " Марица изток " генерира на годишна база доста повече от този 1,5 милиарда, тъй че надали страната ще изгуби нещо. Напротив – би спечелила доста ".

Според него даже няма гаранция, че страната ще получи тези пари. " Ние ще бъдем следващите, които ще имаме едни изпратени териториални проекти и просто ще чакаме утвърждението ", счита той.

" Самите териториални проекти, с тяхното предаване за разглеждане от Европейска комисия, страната споделя, че стартира затварянето на комплекс " Марица изток ", разяснява още синдикалистът и акцентира, че желаят опазване на работните места и в никакъв случай не е ставало въпрос за пари.

В съглашението по 7-те точки липсват подписите на миньорите , означи Бисер Бинев и добави:

„ Енергетици подписаха това съглашение. Нещата, записани в тези точки – не знам, сътрудниците към този момент започнаха да осъзнават каква неточност са създали. Всички подписани точки са единствено пожелателни . Гаранция за тяхното осъществяване - даже 1% няма . Това, че всички са се разбрали изрично не е правилно. Там няма автограф на нито един миньор ".

По думите му параметрите, записани в териториалните проекти и пътната карта, се разграничават. Затова, съгласно него, най-хубавият вид е териториалните проекти да бъдат изтеглени, модифицирани до най-малкия подробност и още веднъж да бъдат изпратени в Европейска комисия. Това нас ще ни удовлетвори и всеки протестиращ ще има самичък за себе си визия за личния си живот , безапелационен бе Бинев и добави, че те са наясно, че централите не могат да работят постоянно.

" Преходът би трябвало да бъде равномерен, а нашето държавно управление ни обрича още от идната или по-следващата година на цялостна крах ", безапелационен е той.

" Убиваме енергетиката на България, застрашаваме националната сигурност на страната, застрашаваме България да е на мрачно в зимните месеци ", изясни ръководителят на КТ " Подкрепа " в " Мини Марица изток ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР