Председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов смята, че очакванията за

...
Председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов смята, че очакванията за
Коментари Харесай

Димитър Манолов с кошмарна прогноза, няма да има пари дори за пенсии след 1 януари, ако това се случи

Председателят на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов счита, че упованията за оцеляването ни в разгара на енергийната рецесия не са от най-оптимистичните, защото страната ни е една от минимум квалифицираните. "Цените на тока у нас обективно са високи и ние сме минимум подготвени да ги посрещнем, тъй като са ни доста ниски приходите ", сподели той в студиото на "Денят ON AIR ".

"Ако минем с 20-30% нарастване на цените на тока, както предвижда КЕВР, сме добре, Днес гледах цените за ден напред в Европа. Да, българската не е страховито огромна и отново е една от най-ниските в Европейски Съюз, само че в някои от страните тя към този момент удари 300 евро за MWh. Ние имаме шанс, тъй като популацията заплаща към момента контролирани цени електрическата сила, които ненапълно го пазят. Добре е да се знае, че преди да почне тази полуда хората плащаха по-висока цена от бизнеса ", посочи Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Той счита, че откакто живеем в пазарна стопанска система, не би трябвало бизнесът да разчита на помощи от страната. Сега обаче всички чакали на страната и желали хем тя да оказва помощ, хем те да не заплащат налози.

"Дали ще оцелеем в рецесията, зависи най-много от това по какъв начин ще бъде ръководен този развой. Защото множеството хора са в положение до някаква граница да демонстрират схващане, тогава когато имат вяра на тези, които ръководят процеса. Ние обаче си причинихме заплахата страната да почне идната година без бюджет, от една страна.

От друга - с обновен бюджет за тази година, който усили фрапантно харчовете за три месеца. Но в случай че към 1 януари страната няма нов бюджет, това държавно управление, което ще ръководи тогава, ще може да харчи по 1/12 от парите от предходната година. Изведнъж би трябвало да се върнем една година обратно и този пердах, който беше за пенсиите ще излезе, че е бил безрезултатен. От първи януари тези пенсии няма да могат да се заплащат. Хубаво е тези неща да се знаят ", предизвести синдикалният водач.

Според Манолов, в случай че не бъде формирано постоянно държавно управление ще станем очевидци на "поредния панаир ", защото ще е минал и президентският избор и ще има парламент, който не може да бъде разхлабен по Конституция.

Манолов твърди, че въобще не трябва да имаме илюзии към Плана за възобновяване и развиване.

"Той не е за нас с вас. Той е за едни хора, които са поименно известни. И тъй като, сред двата политически режима се смениха и хората, които дърпат конците, се смениха и имената на тези, за които са предопределени тези пари. Когато и да отиде Планът в Брюксел, средствата от него ще се забавят доста ", сподели още той.

По отношение на ръководството на Ковид рецесията, Манолов счита, че българските политици са нарушители, тъй като са се изкушили да вършат политика от страха на хората.

"Тези дни виждам един жител, който в последно време стана министър, а единствено преди няколко месеца беше деен антиваксър. Виждам го обаче на билборд да пропагандира за имунизациите. Откакто този човек е министър, нито една от ограниченията не се ползва целеустремено, тъй че да има резултат. Това е неприемливо ", приключи ръководителят на КТ "Подкрепа ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР