Председателят на кримската българска национално-културна автономия Иван Абажер заяви, че

...
Председателят на кримската българска национално-културна автономия Иван Абажер заяви, че
Коментари Харесай

Посолството на Русия в София покани Радев в руския Крим

" Председателят на кримската българска национално-културна автономност Иван Абажер съобщи, че Президентът на България Румен Радев би трябвало да посети съветския Крим, където на него ще му бъде оказан топъл и дружелюбен банкет ", подобен текст се появи през днешния ден на уеб страницата на съветското посолство в София. Информацията е от през вчерашния ден, като.

" От Балканите пристигнаха славянската книжовност и православието. Затова таман от Балканите би трябвало да пристигна и признаването на Крим като законна и неотделимата част на Русия. Ако Президентът на България вземе решение да посети съветския Крим, сигурен съм, че ще му бъде оказан топъл и дружелюбен банкет ", са точните думи на Абажер, представени в поста на дипломатическата задача.



Публикацията излиза в деня, в който се организира балотажа за президентските избори, а изразена от Радев теза по време на кандидат-президентски спор в четвъртък, се употребява от съперниците му. Днес водачът на ГЕРБ Бойко Борисов нападна съществено президента за неговите думи, което пък стана причина за нарушаване на изборния кодекс от страна на някогашния министър председател.

При на въпрос от Анастас Герджиков каква територия е Крим, Радев отвърна: " Руски, несъмнено. Какъв да е? ".

Последва реакция от Украйна, която привика българския дипломат в Минск. " Няма никаква драма, въпросът е безусловно явен. Анексацията на Крим е в нарушаване с интернационалното право, само че както споделих на дебата - има действителности в политиката и сега Крим е съветски ",.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР