Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров написа писмо до шефа на

...
Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров написа писмо до шефа на
Коментари Харесай

Цацаров: Запорите на Прокопиеви са заради пране на пари

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров написа писмо до шефа на борда на " Репортери без граници " - Пиер Аски по отношение на запорите на предприемача Иво Прокопиев, оповестиха от пресцентъра на Антикорупционната комисия

" На 22.05.2020 година от „ Репортери без граници “ бяха публикувани поредност от известия в „ Туитър “, съгласно които организацията „ осъжда растящия политически напън над главната самостоятелна медийна група „ Икономедиа “, издател на „ Капитал “ и „ Дневник “ и осведоми че „ са замразени банкови сметки и някои частни активи на изпълнителния шеф Галя Прокопиева и създателя Иво Прокопиев “. Това се дефинира като „ деяние по искане на политически следени органи “. В България тези известия станаха известни още същия ден, след обява в „ Дневник “ със заглавие „ Репортери без граници “ осъди растящия политически напън против „ Дневник “ и „ Капитал “. ", написа в известието на КПКОНПИ.

В писмото Цацаров разяснява, че запорите на семейство Прокопиеви са за пране на пари и нямат общо с медийния им бизнес. Цацаров обръща внимание още, че правото на Прокопиев да се отбрани в съда по делата против него не е еднакво на спекулации по адрес на свободата на словото в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР