Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил

...
Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил
Коментари Харесай

Прокуратурата да се заеме и със скъпия ток, препоръча индустриалец

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев предсказа съществени последствия от скъпия ток в страната. В България има енергийна мафия, уточни още той в изявление пред NOVA, като изрази вяра, че след хазарта Прокуратурата " един ден ще откри време да влезе и в енергетиката и да порови малко ".

" Има доста далавера на българската енергийна борса и по тази причина желаеме оставката на шефа на енергийната борса. Неслучайно хората, приказват за енергийна мафия ", добави ръководителят на КРИБ. „ Има енергийна мафия в България ”, сподели още той.

Домусчиев посочи, че високите цени са наклонност, която се резервира стабилно. " Отраженията ще са доста съществени, в случай че продължаваме да сме с най-скъпата електрическа енергия. Този наклонност се резервира освен през уикенда, само че и през цялата година, въздейства на популацията и в последна сметка и на потреблението.

Има доста статистики каква е цената в Германия и у нас. Към тях даже да прибавим таксите, а в България и " Задължение към обществото " и по този начин се получава, че нашата цена е по-висока с 25% от тази в Германия и ние се опитваме да се конкурираме, само че няма по какъв начин да ги стигнем. Нашата цена е с сред 25 и 30% по-висока от тази в страните с развита стопанска система ", акцентира Домусчиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР