Председателят на Комитета на Държавната дума за финансовия пазар заяви,

...
Председателят на Комитета на Държавната дума за финансовия пазар заяви,
Коментари Харесай

БРИКС: Ето кога може да очакваме споразумение за новата валута според руски депутат

Председателят на Комитета на Държавната дума за финансовия пазар съобщи, че съглашение за валутата на БРИКС може да бъде реализирано през 2023 година, защото страните от алианса усилват напъните в посока дедоларизация, с цел да се откажат от зависимостта от американския $.

Анатолий Аксаков, ръководител на комисията на Държавната дума по въпросите на финансовия пазар, разиска валутата на БРИКС и наклонността за дедоларизация в сряда в пресцентъра на, издание на Федералното заседание на Руската федерация.

Аксаков чака дялът на щатския $ в интернационалната търговия да намалее, отбелязвайки, че американците, които не престават да унищожават цената на $ със личните си ръце, демонстрират на целия свят, че доларът се употребява за политически цели.

Той съобщи:

Руският народен представител добави, че в този момент се търсят някакви групови валути, наблягайки, че разискването на тази тематика към този момент е включено в дневния ред на страните от БРИКС.

Аксаков съобщи още, че въпреки договарянията да са в ранен стадий, съглашение може да бъде реализирано през 2023 година

Страните от БРИКС усилват напъните си по отношение на дедоларизация и сега работят за основаването на обща валута, която да понижи зависимостта им от щатския $.


 


Заместник-председателят на Държавната дума Александър Бабаков съобщи предишния месец, че валутата на БРИКС се чака да бъде разисквана на идната среща на върха на водачите през август.

Икономическият блок също по този начин упорства да разшири световното си въздействие. Руски народен представител съобщи тази седмица, че Русия интензивно разисква разширението на БРИКС със страните членки.

Досега 19 страни са подали молба за присъединение към групата публично или неoфициално. Според мнозина обаче валутата на БРИКС ще подкопае господстващото състояние на американския $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР