Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Карина Караиванова ще

...
Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Карина Караиванова ще
Коментари Харесай

Караиванова напуска КФН, депутатката Ви Ай Ай може да я наследи

Председателят на Комисията за финансов контрол (КФН) Карина Караиванова ще подава през днешния ден оставката си пред Народното събрание.

Причината по тази причина е, че от 1 март тя отива на нова сладка работа. Караиванова ще бъде представител на България в Европейската банка за възобновяване и развиване, където ще размени Калин Митрев.

Днес досегашната шефка на КФН регистрира, че за две години и половина от 6-годишния си мандат е свършила всичко, за което е поела ангажимент при поемането на поста. 

За отсрочената за неопределен срок система " бонус-малус " при застраховката Гражданска отговорност, която планува тласъци за правилните водачи и санкции за тези с нарушавания, Караиванова изясни, че концепцията на комисията по въпроса се " доизчиства " и че " напълно скоро " ще има информация по тематиката.

След напускането ѝ КФН, вместо с петима ще остане единствено с трима членове, които по думите на Караиванова могат да вземат решения. 

Възможно е изборът на правоприемник на Караиванова да е сред сегашните двама зам.-председатели - Бойко Атанасов и Диана Йорданова, която е по-известна от времето когато бе народен представител от ГЕРБ. Йорданова влезе с гръм и тропот в шоуто Господари на ефира като от парламентарната естрада прочете параграф VII (седем римско) като Ви Ай Ай.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР