Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов и Клод Мораес ще открият срещата на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила и ръководителят на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес ще открият на 19 март 2018 година Срещата на Съвместната група за парламентарен надзор (СГПК) на Европол.

Двамата ще бъдат съпредседатели на четвъртото събитие от Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което ще стартира в 8.30 часа в зала 3 на НДК. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Съвместната група за парламентарен надзор (СГПК) е единствена по рода си форма за контрол над действието на Европол от страна на Европейския парламент, взаимно с националните парламенти. Това е втората среща на групата след нейното основаване. Домакин на форума е Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

Във форума ще вземат участие комисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила, комисарят за Съюз за сигурност Джулиан Кинг, изпълнителният шеф на Европол Роб Уейнрайт, ръководителят на Управителния съвет на Европол Прит Паркна и други
В 13.00 часа е планувана пресконфренция на Цветан Цветанов, Мария Габриел, Клод Мораес, Джулиан Кинг и Роб Уейнрайт в зала 6 на НДК.

Минало и бъдещо съдействие със страните от Западните Балкани е тематиката на презентациите на Олдрих Мартину, заместник-изпълнителен шеф на Европол и на Владимир Ребич, общоприет шеф на полицията в Министерство на вътрешните работи на Република Сърбия.

Участниците ще обсъдят Проекта на многогодишното програмиране на Европол 2019 – 2021 с Роб Уейнрайт, изпълнителен шеф на Европол. Прит Паркна, ръководител на Управителния съвет на Европол, ще даде настояща информация за работата на Управителния съвет на Европол със специфичен фокус върху Стратегията за външно деяние на Европол 2017-2020.

Комисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел ще приказва на тематика „ Противодействието на противозаконното наличие онлайн и усъвършенстване на киберсигурността: Центърът за битка с киберпрестъпленията на Европол и Звеното на Европейски Съюз за сигнализиране за нелегално наличие в интернет “.

За приноса на Европол към битката с тероризма и предварителната защита на организараната престъпност ще приказват комисарят за Съюз на сигурност Джулиан Кинг и изпълнителният шеф на Европол Роб Уейнрайт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР