Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта

...
Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта
Коментари Харесай

Иван Ченчев връчи приза „Посланик на доброто“ на ученици от училище „Проф. Никола Маринов“ в Търговище

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 47-то Народно заседание Иван Ченчев връчи наградата “Посланик на положителното ” на учениците от учебно заведение „ Проф. Никола Маринов “ в Търговище на гала за третото издание на премиите,  организирана от Държавната организация за протекция на детето. 

„ Вярвам, че най-силните дипломати за това да живеем в един по-добър свят са децата. Те са най-вдъхновяващите посланици на положителното. Те са тези, които вършат дребните на пръв взор, само че в действителност огромни крачки към по-добрия свят. Толкова мощни – че постоянно ни учат нас, огромните “, съобщи Иван Ченчев и се обърна на първо време към децата от Доброволческия клуб „ Заразно положително “ и учебно заведение „ Проф. Никола Маринов “ в Търговище.

„ За мен е чест да ви връча най-престижното човешко отличие – „ Посланик на положителното “ за всичко, което вършиме – за усмивките, които сте дарили, за протегната ръка, за дребния жест, за помощта, за положителната дума. „ За да повярваш в положителното – би трябвало да започнеш да го правиш “, е споделил Лев Толстой. Вие ни показахте това по един неоспорим и несравним метод “, сподели ръководителят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Той връчи премията на госпожа Славка Георгиева, като акцентира, че застава пред учителката с почитание, тъй като, че тя и сътрудниците й в Търговище не са оставили положителното, някъде прикрито в детските сърца, а са го развили, въодушевили, за това, че са съумели да го създадат „ заразно “ за децата.

Иван Ченчев поздрави Държавната организация за протекция на детето и шефът й Елеонора Лилова за това, че са трансформирали в традиция отличаването на Посланиците на положителното – „ събитие, което не просто отличава положителното – а възпитава в това да правиш положително “.

Председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта беше безапелационен, че посланиците на положителното са силата на обществото ни през днешния ден, в спешните времена, в които живеем.

На церемонията участваха още министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков, министърът на образованието и науката Николай Денков и министърът на младежта и спорта Радостин Василев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР