Председателят на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема

...
Председателят на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема
Коментари Харесай

Джема Грозданова се срещна с шефа на външната комисия в ЕП Дейвид Макалистър

Председателят на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова се срещна с ръководителя на Комисията по външни работи на Европейския парламент Дейвид Макалистър, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В Брюксел двамата разискаха общите дейности на българския парламент и Екологичен потенциал по отношение на идното председателство на Съвета на Европейски Съюз. "Важно е да се откри подобаваща форма на засилено съдействие сред националните парламенти и Екологичен потенциал. Затова България ще предложи смяна в откритите процедурни правила за осъществяване на обичайните интерпарламентарни конференции по време на всяко ротационно председателство за по-резултатен спор и отразяване мнението на гражданското общество ", съобщи по време на срещата Джема Грозданова.

Обсъдени бяха и главните тематики, които ще попаднат в дневния ред на Интерпарламеннарната конференция по обща външна политика и политика за сигурност в София през 2018 година като европейската вероятност на Западните Балкани, Брекзит, подготовката на българската позиция по сюжетите за бъдещето на Европейски Съюз, националната ни позиция по кохезионната политика и опцията България да задейства работата по Дунавската тактика и Черноморската синергия. В хода на диалога стана ясно още, че по време на българското председателство на Европейски Съюз ще се придвижват досиетата, свързани с енергийния пазар, цифровия пазар и Брекзит. Очаква се също напролет на 2018 година да се одобри и новата Многогодишна финансова рамка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР