Председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Константин

...
Председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Константин
Коментари Харесай

Честваха 30 г. община Марица с концерт в Граф Игнатиево

Председателят на Комисията по защита в Народното събрание ген. Константин Попов бе посетител на тържествения концерт в НЧ " Изгрев-1927 " в село Граф Игнатиево във връзка 30 години от основаването на община " Марица ".

На събитието участваха кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов, ръководителят на Общинския съвет - Гергана Трендафилова, кметът на Граф Игнатиево Нестор Чочев, кметове на обитаеми места, общински съветници, доста поданици и посетители.

Самодейни сформира от читалищата в селата Граф Игнатиево, Калековец, Маноле, Рогош, Войводиново и Труд показаха танци и песни от седемте фолклорни области в страната – Родопска, Добруджанска, Тракийска, Пиринска, Шопска, Странджанска и от Северна България.

Само за час на сцената оживяха магията на Орфеевата планина – Родопа, безкрайността и плодородието на житницата на България, необятността на Тракийска равнина, мистиката на кукерите от Пиринския край, колорита на шопските лазарки,  девствените гори на Странджа, спокойствието на Дунава и величието на Белоградчишките скали.

Кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов поздрави всички поданици на с. Граф Игнатиево за 30-годишния празник от основаването на община „ Марица “ и благодари на самодейците за грандиозния фолклорен театър.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР