Председателят на комисията по надзор към Камарата на представителите в

...
Председателят на комисията по надзор към Камарата на представителите в
Коментари Харесай

Конгресмен иска информация за посетителите на резиденцията на Байдън в Делъуеър

Председателят на комисията по контрол към Камарата на представителите в Съединените щати изиска от Белия дом информация за посетителите в резиденцията на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в в щата Делъуеър. Това става, откакто там бяха открити засекретени документи.

В писмо до Рон Клайн - шеф на кабинета на Белия дом, Джеймс Комър споделя, че съхраняването на засекретени документи в дома на Байдън от времето му на вицепрезидент повдига въпроси. 

Комър, който ръководи ръководената от републиканци комисия по контрол, споделя, че е нужно да се разбере кой би могъл да има достъп до тези документи и за това изисква информация за всички гости в резиденцията от 20 януари 2021, когато Байдън стана президент.

Комър дава период от две седмици, след което споделя, че комисията ще издаде призовка на Белия дом. Освен информация за посетителите са поискани и документи, свързани с претърсванията от юристи на Байдън за засекретени документи на разнообразни места.

Адвокати на президента са търсели засекретени документи както в резиденцията, по този начин и във ваканционен дом на Байдън, само че във ваканционния дом не са били открити такива.

От Белия дом към този момент обявиха, че спомагат изцяло на следствието за това по какъв начин документи, които е трябвало да бъдат възложен на архивите, са се озовали в дома на Байдън, както и в негов офис при напускането на поста на вицепрезидент на Барак Обама през 2017, само че все още не са коментирали писмото от ръководителя на комисията по контрол, отбелязва БНР. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР